Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta wegańska po australijsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew i pietruszka po 2 szt.
groszek konserwowy 2 łyżki
jajko 3 szt.
śmietana 30% 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/4 łyżeczki
sól i pieprz
Ciasto:
mąka 1 szkl.
margaryna 1/2 kost.
jajko
pieczarki 20 dkg.
papryka czerwona po 1 szt.
papryka żółta po 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta wegańska po australijsku

najpierw przygotować ciasto i schłodzić je w lodówce,schłodzonym ciastem wylepić cienko formę do tarty posypać gałką muszkatołową i lekko podpiec w temp.170st.ok.5min.warzywa obrać,umyć,marchew,pietruszkę i papryki pokroić w kostkę,pieczarki posiekać dodać do pokrojonych warzyw w kostkę,wsypać osączony groszek i wymieszać,jajka rozkłócić z solą i pieprzem oraz śmietaną,wlać do warzyw delikatnie połączyć i wylać na podpieczoną tartę,piec w temp.180st.ok.15-20min.podawać na ciepło z sosem najlepiej ziołowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 21.02.2013 22:04
co najwyżej jest to tarta wegetariańska, ze względu na obecność śmietany i jajek nie powinna się nazywać "wegańska", bo będzie tylko wprowadzać innych w błąd

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak