Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta warzywna z kapeluszami podgrzybków.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na ciasto:
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
sól do smaku
Farsz:
mieszanka warzywna 1 paczka
kapelusze podgrzybków
jaja 3 sztuki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta warzywna z kapeluszami podgrzybków.

Podane na ciasto składniki ugniatamy , zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok 30 minut. Blaszkę to tarty delikatnie smarujemy oliwą i wykładamy ciasto,zapiekamy ok 15 minut ,warzywa obgotowujemy grzybki również i pozostawiamy na durszlaku do ostygnięcia,jajka rozbijamy doprawiamy i wkładamy warzywa i grzyby. Łączymy i wylewamy na tartę, wkładamy do piekarnika i zapiekamy 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 27.01.2014 14:17
Brzmi i wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak