Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta sypana z malinami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 gram
żółtko jajek 4 sztuka
mąka 2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 0,5 szklanka
maliny świeże 0,5 liter
białko 4 sztuka
sól szczypta
cukier 0,5 szklanka
budyń waniliowy 0,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta sypana z malinami

Masło posiekać z mąką,z żółtkami oraz z 0,5 szklanki cukru i proszkiem do pieczenia na drobną kruszonkę.
Dno tortownicy o śred. 28 cm,wysmarować tłuszczem,wsypać kruszonkę i ugnieść spód.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli,dodając porcjami 0,5 szklanki cukru ,po czym wsypać budyń i wymieszać.
Na spód ciasta ułożyć maliny,po czym wyłożyć ubitą bezę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.i piec około 35 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 22.09.2012 11:13
świetny przepis :)
Konczi 18.09.2012 19:59
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak