Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto
-
mąka krupczatka
1 szkl -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
margaryna
50 gram -
śmietana 18 proc
6 łyżek
Farsz
-
kapary całe Smak
2 łyżki -
oliwki czarne Smak
10 szt -
oliwki zielone Smak
5 szt -
pomidory suszone Smak
6 szt -
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka -
ser ricotta
200 gram -
jajko
2 szt -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania TARTA ŚRÓDZIEMNOMORSKA Z RICOTTĄ, TUŃCZYKIEM, SUSZONYMI POMIDORAMI, KAPARAMI I OLIWKAMI
2/ W międzyczasie Pomidory pokroić na mniejsze kawałki, oliwki na plasterki, tuńczyka lekko ''podziobać'' widelcem. Jajka roztrzepać, dodać przyprawy i serek, dokładnie wymieszać. Na podpieczone ciasto wylać masę serową i ułożyć na niej pomidory, oliwki, tuńczyka i kapary. Wstawić do piekarnika i piec jeszcze ok 10-15 min aż ser się zetnie.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się