Tarta serowo - pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 szt
  • pomidory

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • ser biały

    20 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posmarowaną formę do tarty i brzegi wyklejamy ciastem. Cebulę siekamy i smażymy na złoty kolor na 2 łyżkach oliwy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy cebulę na ciasto i posypujemy połową pokruszonego sera.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plasterki. Układamy na blaszce i wykładamy resztę sera. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Skrapiamy pozostałą łyżką oliwy i pieczemy ok 30 min w 180 st. Ozdabiamy natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorrota 18.04.2014 16:13
mmm:) świetne!
nikiz 28.11.2013 20:56
mniam:)pysznosci
Ania84 22.11.2013 23:53
czasami z prostych składników wychodzi najlepsza :)
artur7 08.11.2013 18:37
szybko i tanio
Andysz 03.11.2013 09:56
PYCHOTA!!!;)
Anna133 20.10.2013 09:13
bardzo ciekawe połaczenie
everay 10.10.2013 20:39
świetny pomysł:)
Ania84 10.10.2013 20:34
Zamiast zwykłego twarogu można dodać ser kozi a tarta zyska jeszcze bardziej na smaku.
magdziorka6 10.10.2013 19:07
fajna tarta
bietka 10.10.2013 18:24
pyszna tarta :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat