Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TARTA RYŻOWA Z JABŁKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 szt
jabłka 5 szt.
ryż 1 woreczek
mleko 1 szklanka
masło 3 łyżki
cukier puder 5 łyżek
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
cukier puder 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: TARTA RYŻOWA Z JABŁKAMI

Wykonanie:
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i podsmażyć na maśle. Ryż ugotować w mleku zmieszanym z osoloną wodą. Następnie wymieszać jabłka z ryżem, żółtkami utartymi z cukrem cynamonem i ubitą pianą z białek. Przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wysypanej wiórkami i zapiec około pół godziny w temperaturze 170 stopni. Można podać z bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 06.07.2013 22:59
znakomita ;)
paulina2157 06.07.2013 17:38
świetna tarta
Monika-twin 06.07.2013 17:19
fajny pomysł
elficzna 06.07.2013 15:45
ależ fajnie to wygląda :)
Marta1986 06.07.2013 15:31
mniam pycha
gusia1000 06.07.2013 14:58
Warto tak robić.
Olga_SK 06.07.2013 14:54
Ciekawy pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak