Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta na cieście francuskim z ziemniakami i kindziukiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
olej z suszonych pomidorów 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ziemniaki 2 małe
pomidorki cherry 5 szt
kindziuk 40 g (plastry)
ser grana padano 40 g (starty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta na cieście francuskim z ziemniakami i kindziukiem

Ciasto wykładamy do formy na tartę.

Olej, koncentrat pomidorowy, zioła mieszamy i rozsmarowujemy na tarcie.

Ziemniaki obieramy, kroimy na cienkie plasterki, układamy na sosie.

Na ziemniaki układamy ćwiartki pomidorków, a na nich plastry kindziuka.

Posypujemy startym serem.

Brzegi tarty zawijamy do środka.

Całość pieczemy 25 min w temperaturze 185°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 10.04.2016 08:46
to wygląda smacznie
Ania321 09.04.2016 23:36
Smaczny przepis :)
bertpvd 09.04.2016 21:41
Przepięknie wygląda
IKrakowianka 09.04.2016 20:38
wygląda świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak