Wątróbki z dorsza w pomidorach podane na chrupiącej bagietce .*.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sos pomidorowy

  • pomidory pelati

    100 g
  • oliwa

    2 łyżki
  • szalotka

    2 sztuki
  • kapary całe Smak

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1/2 cytryny
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • bagietka

    4 kromki
  • cytryna

    cząstki
  • pomidorki cherry

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Wątróbki odcedzić z zalewy i ostrożnie połączyć z przygotowanymi pomidorami. Całość delikatnie ułożyć na zrumienionej w tosterze bagietce. Skropić pozostałym sosem, udekorować roszponką, pomidorami cherry i cząstkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 23.12.2016 21:04
Wow super danie
Rycerz 27.12.2013 23:35
Gdzie można dostać, wątróbki z dorsza?
kasiaw 10.12.2013 14:22
suepr wygląda musi być pyszne
halina17 10.12.2013 14:12
pyszności ...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat