Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbki z dorsza w pomidorach podane na chrupiącej bagietce .*.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pomidorowy
pomidory pelati 100 g
oliwa 2 łyżki
szalotka 2 sztuki
kapary całe Smak 1 łyżeczka
sok z cytryny 1/2 cytryny
Sól czosnkowa jodowana Prymat
bagietka 4 kromki
cytryna cząstki
pomidorki cherry 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbki z dorsza w pomidorach podane na chrupiącej bagietce .*.

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Wątróbki odcedzić z zalewy i ostrożnie połączyć z przygotowanymi pomidorami. Całość delikatnie ułożyć na zrumienionej w tosterze bagietce. Skropić pozostałym sosem, udekorować roszponką, pomidorami cherry i cząstkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 23.12.2016 21:04
Wow super danie
Rycerz
Rycerz 27.12.2013 23:35
Gdzie można dostać, wątróbki z dorsza?
kasiaw 10.12.2013 14:22
suepr wygląda musi być pyszne
halina17 10.12.2013 14:12
pyszności ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak