Przepis i sposób przygotowania na: Tarta mocno czekoladowa
Margarynę, mleko,cukier, kakao podgrzewamy w rondelku aż składniki się roztopią i połączą, zdejmujemy z ognia i lekko studzimy, do ciepłej ale nie gorącej masy wsypujemy mleko w proszku, intensywnie mieszamy, dodajemy pokruszone hernbtaniki.
Masą wylepiamy formę do tarty. Wstawiamy na ok. pół godziny do lodówki.
Krem:
Z podanej ilości mleka odlewmy 1/2 szklanki w której rozrabiamy budyń oraz łyżkę mąki. Resztę mleka zagotowujemy z 2 łyżkami cukru oraz wzucamy połamaną czekoladę. Gdy czekolada się rozpusci a mleko zacznie się gotwać, zdejmujemy z ognia i wlewam rozrobiony budyń, sale mieszając gotujemy 5 min na wolnym ogniu. Studzimy. Margarynę ucieramy na puszysty, biały krem i stopniowo łyżką dodajemy przstudzny budyń stale miksując. Gotowy krem wykładamy na schłodzony spód. Całość chłodzimy aż masa stężeje.