Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta jabłkowo-bananowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nadzienie

jabłka 0,5 kg
banan 2 szt
cynamon Prymat 1,5 łyż
cukier do smaku

ciasto

żółtko jajek 3 szt
cukier puder 0,5 szkl
mąka 1,5 szkl
margaryna 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta jabłkowo-bananowa

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać przez sito, dodać cukier puder, żółtka, margarynę i proszek.
Krok 1 - Tarta jabłkowo-bananowa foto
2
Zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na pół godziny.
Krok 2 - Tarta jabłkowo-bananowa foto
3
Jabłka i banany obrać, zetrzeć na tarce na dużych oczkach (jeśli jabłka są soczyste odcisnąć sok). Dodać cynamon, cukier do smaku i wymieszać składniki.
Krok 3 - Tarta jabłkowo-bananowa foto
4
Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim formę i nakłuć widelcem.
Krok 4 - Tarta jabłkowo-bananowa foto
5
Na ciasto wyłożyć masę jabłkowo- bananową.
Krok 5 - Tarta jabłkowo-bananowa foto
6
Mąkę, margarynę i cukier puder zagnieść w palcach na kruszonkę. Posypać nią ciasto. Piec w temp. 160 stopni przez 45-50 minut.
Krok 6 - Tarta jabłkowo-bananowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 09.02.2015 19:17
Bardzo pysznie!
Ola1young 09.02.2015 18:21
pyszne ciacho :)
tytka 09.02.2015 18:02
fajna tarta
Wiesława1 09.02.2015 14:51
Pyszny deser
Justi2401 09.02.2015 14:42
Wygląda bardzo smacznie :)
Adamorek 09.02.2015 14:18
pycha taka tarta
mzap88 09.02.2015 12:58
pyyyyyyszności!
patryska76 09.02.2015 11:21
Ciekawa propozycja ;-)
Betina#45 09.02.2015 11:17
mm ale wygląda fajnie !
Pietruszka 09.02.2015 11:06
wyśmienite ciasto
gosia56 09.02.2015 10:31
na pewno pyszna;)
joanna43 09.02.2015 10:20
idealna szarlotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak