Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta francuska z bekonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
bekon 250 g
pieczareki całe 250 g
ser żółty 6 plastrów
przecier pomidorowy 3 łyżki
majonez 2 łyżki
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta francuska z bekonem

Ciasto francuskie rozwinąć i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Majonez i przecier pomidorowy wymieszać, powstałym dipem wysmarować ciasto. Pieczarki pokroić w plasterki ( ja nie obieram ze skórki) podsmażyć na łyżce masła z dodatkiem ząbku czosnku. Lekko oprószyć solą i pieprzem. Bekon pokroić dołożyć do pieczarek - delikatnie zarumienić. Na cieście z sosem ułożyć plastry sera żółtego, następnie wyłożyć farsz. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 23.10.2013 23:17
Smacznie wygląda
Drianna
Drianna 17.04.2013 19:19
przyznam, że wygląda szałowo, nie da się ukryć że skorzystam z Twojego pomysłu
babajaga1969 17.04.2013 18:13
rewelacyjna :)
votus 17.04.2013 17:49
bardzo ciekawy przepis
idealme 17.04.2013 16:18
wygląda przepysznie, na pewno spróbuje taka zrobic :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak