Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta czekoladowa ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 160 g
kakao 30 g
cukier puder 60 g
masło 100 g
jajko 1 szt
sól szczypta

Nadzienie

budyń waniliowy 2 szt
mleko 800 ml
śliwki 700 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta czekoladowa ze śliwkami

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, zwinąć w folię i schłodzić w lodówce min. 30 min. Następnie ciasto wyjąć, rozwałkować i wyłożyć nim dno do tarty o średnicy 21 cm. Wyrównać i po nakłuwać widelcem. Piec 15 min w temp.190 C.
W tym czasie ugotować budynie wg instrukcji na opakowaniu z 800 ml mleka. Ciasto wyjąć, wylać na nie budynie i poukładać na wierz śliwki( użyłam do tego ciasta śliwek ze słoika).

Tartę ponownie wstawić do piekarnika na 20 minut. Podawać na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 31.05.2014 15:13
deser na 5, pycha
Christopher 08.05.2014 19:22
Podoba mi się ta tarta. Mam śliwki zamrożone,to je wykorzystam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak