Przepis i sposób przygotowania na: TARTA CZEKOLADOWA „LOTTO” Z FERRERO ROCHER
Formę smarujemy odrobina masła, wkładamy do lodówki.
Kruche ciasteczka miksujemy, dodajemy masło i dokładnie mieszamy.
Ciastkami wyklejamy formę i wkładamy na co najmniej 30 minut do lodówki.
KREM:
Do garnka wlewamy śmietanę, podgrzewamy do momentu pojawienia się bombelków, zdejmujemy z ognia.
Dodajemy posiekaną czekoladę, masło, cukier i ziarenka wanilii – dokładnie mieszamy.
Wylewamy na schodzone kruche ciasto, wstawiamy do lodówki.
KULE:
Lukier plastyczny rozwałkowujemy na podsypanej cukrem pudrem stolnicy, wycinamy kwadraty.
Każde Ferrero Rocher obklejamy masą cukrową,dokładnie wygładzamy i sklejamy.
Tak przygotowane kule dekorujemy wyciętymi z czarnego lukru liczbami i wkładamy do schłodzonego czekoladowego ciasta.
Odstawiamy na minimum 3 godziny do lodówki.
Smacznego!