Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta budyniowo-twarogowa z truskawkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto kruche

mąka 2 szklanki
żółtko jajek 2 szt
margaryna 150 gr
woda zimna 2 łyżki

masa

budyń waniliowy 1 opak
jajko 1 szt
mleko 3,2% 0,3 l
serek homogenizowany 200 gr

owoce

truskawki 500 gr

Porada

ciasto robię wieczorem przez noc masa ładnie stężeje a owocami dekoruję rano.

Przepis i sposób przygotowania na: tarta budyniowo-twarogowa z truskawkami

ciasto:
szybko zagniatam wszystkie składniki na zwartą masę .zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na pól godz.
masa
gotuję budyń,czekam aż ostygnie wtedy dodaję jajko oraz serek homogenizowany,i miksuję na jednolitą masę.
okrągłą formę obklejam zimnym ciastem i piekę w 190 stopniach przez 10 minut ,masę przelewam na podpieczone ciasto ,wyrównuję i piekę 40 minut.
po upieczeniu zimne ciasto dekoruję owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 04.04.2014 23:21
przepiękna samych tych truszkawek bym pojadła:)
norweska20 04.04.2014 21:38
wyszła wspaniale
Małgorzata9 04.04.2014 21:24
wspomnienie lata
malaczarna23 04.04.2014 20:41
pyszna tarta
PaniMISIOWA 04.04.2014 19:44
pięknie się prezentuje
czekoladka_m 04.04.2014 19:44
Ale by się zjadło świeżych truskawek...
Krzysztof15 04.04.2014 19:39
bardzo pyszna tarta
MagdaXXX 04.04.2014 19:01
aż zatęskniłam za latem i świeżymi truskaweczkami
Smaczna_B 04.04.2014 19:00
śliczny widok , od razu zapachniało wiosną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak