Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta budyniowo-truskawkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Placek

mąka pszenna 3 szklanki
masło 3/4 kostki
cukier puder 3/4 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki

Krem

budyń śmietankowy 1 duży
mleko 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
masło 1 kostka
truskawki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta budyniowo-truskawkowa

Mąkę przesiewamy. Następnie wbijamy do niej żółtka, dodajemy posiekane masło oraz cukier puder. Ciasto zagniatamy energicznie. Następnie wykładamy nim formę do tarty. Kładziemy na nim papier do pieczenia wysypujemy fasolę i pieczemy 40 minut w temp. 160 stopni. Po upływie tego czasy wyjmujemy spód i studzimy. Budyń gotujemy z cukrem na mleku. Po wystudzeniu należy zmiksować z masłem. Dekorujemy masą spód. Wykładamy truskawki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.05.2015 21:03
na pewno pyszna
Babeczka35 13.05.2015 07:43
Super ta tarta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak