Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta budyniowo -owocowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka tortowa 300 g
cukier 100 g
masło lub margaryna kostka
żółtko jajek 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki

budyń

budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1 szkl
rabarbar 0,5 kg

beza

białko 2 szt
cukier 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: tarta budyniowo -owocowa

składniki na ciasto kruche posiekać nożem a następnie zagnieść ciasto ,ytworzyć kulę zawinąć folią i na godzinę włozyć do lodówki.Następnie ciasto rozwałkować i wyłozyć ciastem formę do tarty.
W tym czasie gdy schładzamy ciasto ,pokroić rabarbar w kostke i zasypać cukrem ok 1-2 łyżki
Ugotować budyń w jednej szkl mleka .Do gorącego budyniu dodać rabarbar uprzednio odlewając nadmiar soku.Budyń wykładamy na ciasto
Ciasto wstawiamy do pieczenia.Pieczemy ok 20 min następnie wyjmujemy i wykładamy na wierzch białka ubite na bezę z cukrem i pieczemy jeszcze ok 30 min. piekarnik ustawiony na 180st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 02.06.2015 21:14
uwielbiam tego rodzaju tarty!
Róża1 02.06.2015 19:43
przepyszne !!!!!!!!!!!!!!!!!!! też takie podobne piekłam w sobotę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak