Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta agrestowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

CIASTO

mąka pszenna 2 szkl
żółtko jajek 2 szt
margaryna 20 dag
śmietana gęsta 3 łyżki
cukier puder 3 łyzki
sól szczypta

WARSTWA OWOCOWA

agrest 50 dag
cukier puder 3 łyzki
białko 2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta agrestowa

Mąkę posiekać z margaryną, żółtkami, cukrem pudrem, śmietaną i solą.
Zagnieść szybko ciasto i schłodzic w lodówce.
Cienko rozwałkować i ułozyć w tortownicy lub foremce, tak aby powstały wyższe brzegi. Podpiec na jasno złoty kolor. Podpieczone ciasto posypać mąką ziemniaczaną i łyżką cukru pudru. Umyty, osączony agrest ułożyć równą warstwa na cieście i piec przez 15 minut.
Białka ubić na sztywną pianę utrwalając je 2 łyżkami cukru pudru, tworząc bezową mase. udekorować upieczony placek owocami i jeszcze na chwile wstawić do piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak