Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka 20 dag
margaryna 10 dag
sól 1 szczypta
woda 2/3 szkl

Nadzienie

filet z kurczaka 2 szt
pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
jajko 3 szt
śmietana 3 łyżki
ser żółty 20 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pieprz
sól do smaku
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta

Kroki postępowania

1
Składniki ciasta zmiksować i wstawić do lodówki na 30 minut. Formę wylepić ciastem i podziurkować widelcem.
Krok 1 - Tarta  foto
2
Pokrojone w kostkę filety usmażyć.
Krok 2 - Tarta  foto
3
Cebulę zeszklić dodać pokrojone pieczarki i dusić aż woda odparuje. Do pieczarek dodać mięso i doprawić.
Krok 3 - Tarta  foto
4
Jajka rozmieszać ze śmietaną.
Krok 4 - Tarta  foto
5
Na ciasto rozłożyć farsz.
Krok 5 - Tarta  foto
6
Farsz zalać rozmieszanymi jajkami ze śmietana.
Krok 6 - Tarta  foto
7
Tartę posypać żółtym serem. Tartę piec około 40 minut w temp 180 stopni.
Krok 7 - Tarta  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 30.09.2014 15:26
Bardzo fajny przepis.
jasiek 30.09.2014 13:16
ciekawy farsz
bhb8 30.09.2014 12:45
z chęcią by się spróbowało :)
R'n'G Kitchen 30.09.2014 12:33
Cudownie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak