Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarator

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 300 ml
śmietana 18-procentowa 250 ml
czosnek 4 ząbki
ogórek 2 szt.
koperek 1 łyż.
orzechy włoskie 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tarator

Kroki postępowania

1
Ogórki myję, obieram ze skórki i kroję w malutką kosteczkę. Koperek myję, osuszam i drobno siekam. Orzechy włoskie także siekam. Czosnek obieram i przeciskam przez wyciskacz.
Krok 1 - Tarator foto
2
Jogurt łączę w miseczce ze śmietaną. Dodaję do masy zmiażdżony czosnek, obrane i bardzo drobno posiekane ogórki, koperek i orzechy. Wszystko dokładnie mieszam. Na koniec tarator doprawiam solą i pieprzem.
Krok 2 - Tarator foto
3
Wstawiam na 2-3 godziny do lodówki. Podaję silnie schłodzony. Wierzch chłodnika dekoruję orzechami, plasterkami ogórka oraz gałązką koperku. Od razu podaję.
Krok 3 - Tarator foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 15.10.2012 10:59
fajny
adelajda 14.10.2012 21:18
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak