tani paprykarz z piersi indyczej

tani paprykarz z piersi indyczej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    150 g
  • marchew

    50 g
  • seler

    30 g
  • pietruszka

    30 g
  • cebula

    30 g
  • śmietana

    50 ml
  • mąka

    2 g
  • koperek

  • natka pietruszki

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

drobno pokrojoną pierś z indyka oraz pokrojone w kostkę marchew, seler, pietruszkę i cebulę wkładam do garczka, zalewam 1/2 szklanki wody, dodaję szczyptę soli i gotuję do miękkości. Potrawę przy koncu gotowania podprawiam śmietaną wymieszaną z mąką, dodaję pieprz, paprykę i zagotowuję. Paprykarz podaje posypany posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sznycel

14.08.2012 16:13
danie jest tanie, smaczne i ze zdrowego mięsa indyczego. Proponuję je podawa z ziemniakami i surówką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat