Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

talarki buraczki na surówkę...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 60 dag
cukier 1 łyżeczka
sól 3/4 łyżeczka
ocet winny 1 łyżeczka
cebula 1 sztuka
oliwa 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: talarki buraczki na surówkę...

ugotowane i wystudzone buraczki obrać ze skóry

w blenderze na tarce plastry zetrzeć buraki

buraki wymieszać z pokrojoną cebulką, pieprzem, solą, cukrem, octem winnym, oliwą

odstawić na 30 minut, aby smaki się "przegryzły"......SMACZNEGO!!!

zawsze kupuję małe buraczki, są rzadko łykowate, gorzkie no i szybciej się gotują...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.08.2013 18:47
pyszne są takie buraczki
Anna133 22.02.2013 17:18
nie robiłam takich
IwonaDD 22.02.2013 15:12
uwielbiam buraczki pod każdą osłoną :) no i masz racje,małe najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: