Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tajskie racuszki rybne

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos sojowy 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sok z limonki 1 łyżka
trawa cytrynowa 1 łyżeczka suszonej
świeża kolendra 1 łyżeczka
jajko 1
mąka pszenna 25 g
fasolka szparagowa zielona 100 g
olej arachidowy do smażenia
filet z dorsza 450 g
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Tajskie racuszki rybne

Fasolkę szparagową pokroić w drobne krążki i podgotować, by zmiękła Następnie odcedzić.
Filety pokroić w kosteczkę, umieścić w robocie kuchennym razem z sosem sojowym, trawą cytrynową, sokiem z limonki, papryką chili, czosnkiem, kolendrą, jajkiem i mąką i zmiksować. Całość przełożyć do miski i dodać fasolkę szparagową, wymieszać. Z masy formować małe kotleciki/racuszki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się chrupkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 30.10.2012 21:23
pięknie się prezentuje i zachęca do skosztowania
halina17 30.10.2012 19:49
Pyszne racuszki.
Pietruszka 30.10.2012 17:56
super
Andysz 30.10.2012 17:31
mniam mniam rewelacyjnie się prezentują;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak