Tajskie ostre klopsiki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    0.5 kg
  • cebula

    1 szt
  • świeża kolendra

    1 pęczek
  • kolendra mielona

    1 łyżka
  • sok z limonki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej do smażenia

  • sos sojowy

  • sos chili

    4 (słodki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tajskie ostre klopsiki foto
Pierś z kurczaka i cebulę mielimy. Dodajemy kolendrę świeżą oraz mielona, słodki sos chilli, sok z 1 limonki i sos sojowy. Wszystko razem mieszamy i dodajemy troszkę bułki tartej aby masa była bardziej zwięzła. Odstawiamy do lodówki na godzinę.
Krok 2 - Tajskie ostre klopsiki foto
Po tym czasie formujemy klopsiki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3 - Tajskie ostre klopsiki foto
Smażymy na rumiano z każdej strony. Podajemy z limonką i posypane świeżą kolendrą. Jak lubimy bardzo ostre można od góry również polać słodkim sosem chilli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cukiereczek13 07.07.2012 11:29
uwielbiam takie orientalne potrawy :)
Monika78 15.04.2012 17:28
lubie tajskie jedzenie..
Anna146 15.04.2012 10:57
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat