Przepis i sposób przygotowania na: Tajska zupa z polędwiczki wieprzowej
Mięso oczyszczamy, kroimy w słupki (3x0,5-chybił trafił).
Fasolę kroimy na 5 mm kawałki (bez linijki ;) )
Groszek łuskamy.
Papryki kroimy w krążki.
Marchew obieramy, kroimy w julienkę.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso, po chwili fasolkę i groszek. Smażymy 3 min., dodajemy posiekany czosnek.
Zalewamy sosem sojowym, przez chwilę dusimy.
Zalewamy gorącym bulionem. Wlewamy sos ostrygowy, wrzucamy liście kaffiru oraz grzyby.
Zagotowujemy. Dodajemy papryczki, marchewki pokrojone w słupki, cukier, ananasa z zalewą.
Po chwili dorzucamy połamany makaron. Mieszamy.
Gotujemy 5 min.
Mąkę mieszamy z wodą, dodajemy do zupy, zagotowujemy.
Podajemy z posiekaną dymką.