Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pieczonymi pulpecikami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 200 gram
mięso mielone 300 gram
jajko 1 sztuka
len mielony 2 łyżki
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
sos pomidorowy
pomidory krojone z puszki 400 gram
czosnek 2 ząbki
oliwa 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat do smaku
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1/2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pieczonymi pulpecikami

Pulpety:
Do miski wbijamy jajo, solimy i roztrzepujemy, dodajemy mięso mielone, len i posiekaną natkę - mieszamy. Formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy w 200 stopniach przez 15 - 20 minut.

W międzyczasie gotujemy makaron al dente i robimy sos:
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek - chwilkę smażymy. Dodajemy pomidory, doprawiamy bazylią, papryką i solą do smaku - gotujemy około 10 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jesteśmy tym, co jemy 17.02.2013 22:46
Dziękuję :)
V_kuchareczka 17.02.2013 21:43
pyszne
Bernadeta1 17.02.2013 20:59
bardzo smaczna
caralajna 17.02.2013 20:46
apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak