Tagliatelle z mięsem małż i szynką parmeńską

Tagliatelle z mięsem małż i szynką parmeńską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    300 gram
  • mięso małż

    200 gram
  • szynka parmeńska

    50 gram
  • szparagi zielone

    100 gram
  • natka pietruszki

    1 peczek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    do smaku
  • białe wino

    100 ml
  • oliwa

    50 ml
  • szalotka

    100 gram
  • czosnek

    do smaku
  • śmietana 18 proc

    100 m;
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tagliatelle z mięsem małż i szynką parmeńską

Przesmażyć szalotki z czosnkiem.Dodać mięso małż smażyc krótko na mocnym ogniu.Dodać szynke i obrane szparagi całosc podlać winem i po odparowaniu śmietaną.Po doprawieniu wymieszać z ugotowanym makaronem dodając natke pietruszki.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Magdalena80 08.05.2011 23:03
brzmi świetnie :)
eli82 07.10.2010 14:23
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat