Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
szpinak mrożony 1 opakowanie
masło 2 łyżki
pomidory suszone Smak 5-6 szt
łosoś wędzony 200 gram
śmietana 30% 200 gram
makaron tagliatelle 200-250 gram
parmezan
oliwa
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić. W międzyczasie nastawić makaron i ugotować al dente w osolonej wodzie.
Krok 1 - Tagliatelle z łososiem i szpinakiem foto
2
Na patelni rozpuścić masło, wrzucić rozmrożony wcześniej szpinak i dusić około 10 minut. Przyprawić.
Krok 2 - Tagliatelle z łososiem i szpinakiem foto
3
Suszone pomidory pokroić w paski i dodać do szpinaku.
Krok 3 - Tagliatelle z łososiem i szpinakiem foto
4
Dodać też cebulę oraz pokrojonego na kawałki łososia. Wymieszać i smażyć razem przez chwilę.
Krok 4 - Tagliatelle z łososiem i szpinakiem foto
5
Wlać śmietankę i dusić kilka minut. Przyprawić gałką muszkatołową.
Krok 5 - Tagliatelle z łososiem i szpinakiem foto
6
Dodać ugotowany makaron, wymieszać. Gotowe danie posypać startym parmezanem.
Smacznego :)
Krok 6 - Tagliatelle z łososiem i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak