Tagliatelle z kurkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron grube wstążki

    1/3 opakowania
  • masło

    60 gram
  • kurki

    250 gram
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej do smażenia

    3 łyżki
  • śmietana 18 proc

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kurki podsmażamy z posiekana cebulką na oleju, a kiedy będą miękkie dodajemy śmietanę, podsmażamy jeszcze przez chwilę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron polewamy sosem kurkowym wierzch można posypać natką pietruszki lub parmezanem (niestety nie miałam)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia561 16.06.2014 16:15
uwielbiam wszystko z kurkami
Bernadeta1 16.06.2014 11:52
pyszne jedzonko i śliczne zdjęcie
Agata3 16.06.2014 11:37
rewelacyjne danie;)
PaniMISIOWA 16.06.2014 08:55
zachęcające zdjęcia!
Malinka 16.06.2014 08:19
Zjadałbym chętnie na dzisiejszy obiadek :)
V_kuchareczka 15.06.2014 21:52
smakowicie się prezentuje
IlonaAlbertos 15.06.2014 21:51
Wygląda wspaniale.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat