Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 250 g
pierś z kurczaka 1 szt
szpinak świeży 100 g
pieczarki 100 g
sos sojowy do smaku
sok z limetki do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos worcester do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z kurczakiem, pieczarkami i szpinakiem

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kurczaka myjemy i kroimy w drobną kostkę, doprawiamy do smaku i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy do niego pokrojone pieczarki i szpinak. Dusimy aż wszystko będzie miękkie. Do kurczaka wrzucamy ugotowany makaron. Danie doprawiamy sosem sojowym, sokiem z limonki oraz sosem worcestershire. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 06.04.2014 21:07
bardzo smaczne połączenie
EmciaPichci 02.04.2014 09:40
fajna odmiana dla makaronu :)
Malgorzata549 12.11.2013 13:42
jeszcze czegos takiego nie jadłam, wygląda apetycznie
Adam/ZUB3R 19.09.2013 20:05
bardzo lubię
Anna169Hosz 07.07.2013 18:30
Lubie połączenie szpinaku z pieczarkami.
treonina 09.05.2013 23:40
koniecznie muszę spróbować!
arbuzowo 06.05.2013 15:38
ciekawy pomysł
Ewa104 05.05.2013 10:32
Lubię takie połączenie.
Monika-twin 04.05.2013 23:26
wyglada smacznie
migotka28 04.05.2013 22:24
mniam ale pyszne jedzonko
Gracer 04.05.2013 20:56
wygląda smacznie
Monika58 04.05.2013 20:51
smaczne składniki
katarzynagotuje 04.05.2013 20:50
Musi być bardzo dobre ;)
Bogusiaz 04.05.2013 20:10
wygląda smakowicie
Zdzisław 04.05.2013 20:01
dla mnie smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak