Tagliatelle z cukinią i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle

    300 g
  • cukinia

    600 g
  • czosnek

    3 ząbki
  • pomidory

    3 szt
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.Cukinię pokroić w cienkie plasterki i obsmażyć na oliwie. Jesli cukinia jest młoda i mała to nie musimy obierać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Pomidory obrać i pokroić w kostkę. Dodać wszystko do cukini i doprawić solą i pieprzem. Można dorzucić kilka listków bazylii. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut.Makaron wyłożyć na talerze, polać masą warzywną, wierzch posypać startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 04.11.2013 12:27
dawno tego dania nie robiłam, trzeba by do niego wrócić

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat