Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tagliatelle szpinakowe z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle 350 g
pieczarki 400 g
masło 3 łyżki
śmietana 30% 400 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: tagliatelle szpinakowe z pieczarkami

Makaron szpinakowy ugotować al dente w osolonej wodzie ,odcedzić ,ale nie przelewać wodą.
Pieczarki umyć pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle .Przyprawić solą i pieprzem.Gdy już są gotowe wlać śmietankę i zagotować.Do sosu przełożyć makaron i wymieszać.Można na wierzch posypać serem startym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hrabina w kuchni 16.04.2015 22:23
Smaczne danie :)
Skotka 16.04.2015 16:57
Pyszne. chętnie bym zjadła:)
Wiesława1 16.04.2015 16:01
szybko i pysznie
gosia1988 16.04.2015 15:20
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak