Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem po chińsku

Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    1 sztuka
  • makaron tagliatelle verdi

    1 sztuka
  • ananas w puszce

    1 puszka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • przyprawa gyros

    1 łyżeczka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • pędy bambusa

    1/2 puszki
  • sos pomidorowy lub przecier

    3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • ocet winny

    3 łyżki
  • kostka rosołowa

    1/2 sztuki
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • olej roślinny

    4 łyżki
  • ser żółty

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem po chińsku foto
Pierś z kurczaka umyć pokroić na kawałki. Sok z ananasa,ocet sos pomidorowy sos sojowy miód i koncentrat wymieszać razem w miscei dodać rozpuszczoną w kilku łyżkach wody kostkę rosołową Cebulę i paprykę obrać pokroić w grubą kostkę .

Pierś z kurczaka oprószyc przyprawą gyros dodać pokrojoną cebulę podlać 4 łyżkami oleju i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ,w między czasie dodając paprykę,aż mięso będzie miękkie,wtedy dodać wymieszany sos z miseczki oraz dodać pokrojonego ananasa z puszki pędy bambusa i dusić tak 5 minut. Sos zagęścić mąka kukurydzianą i posypać startym żółtym serem.
Krok 2 - Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem po chińsku foto
Makaron szpinakowy ugotować w osolonej wodzie jak w przepisie na opakowaniu odcedzić i podawać z sosem.
Krok 3 - Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem po chińsku foto
Smacznego obiadku życzę:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Misiabe 07.10.2013 22:09
Te kolorki zachęcają do jedzenia :)
marianp20 07.10.2013 20:34
super przepis
Czarnula87 07.10.2013 19:06
smakowicie wygląda
Gracer 07.10.2013 18:53
wygląda bardzo efektownie
2milutka 07.10.2013 18:14
pyszny jest z wyczuwalną nutką szpinaku
adelajda 07.10.2013 18:07
jeszcze nigdy nie jadłam kupnego makaronu szpinakowego ciekawa jestem smaku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat