Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
1 sztuka -
makaron tagliatelle verdi
1 sztuka -
ananas w puszce
1 puszka -
cebula biała
1 sztuka -
przyprawa gyros
1 łyżeczka -
papryka czerwona
1/2 sztuki -
pędy bambusa
1/2 puszki -
sos pomidorowy lub przecier
3 łyżki -
koncentrat pomidorowy
1 łyżka -
sos sojowy
2 łyżki -
miód prawdziwy
1 łyżka -
ocet winny
3 łyżki -
kostka rosołowa
1/2 sztuki -
mąka kukurydziana
1 łyżka -
olej roślinny
4 łyżki -
ser żółty
2 (tarty)
Przepis i sposób przygotowania Tagliatelle szpinakowe z kurczakiem po chińsku
Kroki postępowania
Pierś z kurczaka oprószyc przyprawą gyros dodać pokrojoną cebulę podlać 4 łyżkami oleju i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem ,w między czasie dodając paprykę,aż mięso będzie miękkie,wtedy dodać wymieszany sos z miseczki oraz dodać pokrojonego ananasa z puszki pędy bambusa i dusić tak 5 minut. Sos zagęścić mąka kukurydzianą i posypać startym żółtym serem.
Komentarze (6)