Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle z sosem mięsnym z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tagliatelle 250 g
fasola czerwona z puszki 100 g
kukurydza w puszce 100 g
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
mięso mielone wołowe 100 g
mięso gulaszowe z indyka 100 g
passata pomidorowa 500 ml
bazylia 1 garść
sól do smaku 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
oliwa aromatyzowana 4 łyżki
czosnek 5 ząbków
ser kozi 1 garść twardy a'la parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle z sosem mięsnym z warzywami


Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy czosnek i bazylię, lekko rumienimy, następnie przesmażamy mięsa, oba rodzaje mają być zmielone.

Dodajemy passatę, fasolę, kukurydzę i pokrojone papryki.

Doprawiamy, przykrywamy, ale tak by para miała ujście, bo sos ma zgęstnieć, zostawiamy na 45min aż ładnie zmieni kolor i zgęstnieje.

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

Makaron mieszamy z sosem, stawiamy na małym ogniu by się wszystko połączyło, dodajemy starty ser podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kluska_87 14.12.2014 13:21
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak