Tagiatelle z sosem mięsno-warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • MAKARON TAGIATELLE

    300 g
  • mięso mielone

    200 g
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cukinia żółta

    1/2 szt
  • pomidor

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • olej

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • bazylia świeża

    kilka listków
  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy.Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Rozgrzewamy na patelni olej,dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek,chwilę przesmażamy. Do cebuli dodajemy mielone,smażymy kilka minut.Paprykę oczyszczamy z nasion,kroimy w paseczki,cukinię kroimy w pół talarki,pomidora sparzamy,obieramy ze skórki,kroimy w kostkę i tak przygotowane warzywa wrzucamy na patelnię. Całość przyprawiamy do smaku przyprawami i dusimy do momentu rozgotowania się pomidorów.
Porcję makaronu układamy na talerzu,polewamy sosem i dekorujemy świeżą bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Moni_Wwo 05.11.2013 20:27
uwielbiam takie połączenia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat