Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagiatelle brokułowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 1 opakowanie
brokuł 1 sztuka
śmietana 12% 200 ml
pieprz
sól
sos serowy 1/2 opakowania
ser topiony 1 (śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Tagiatelle brokułowe

Brokuły dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie odstawiamy.
Na rozgrzaną patelnię wrzucamy serek topiony, mieszając go aż się roztopi i zaraz po tym dodajemy śmietanę (celem zrobienia lżejszego obiadu polecam dodać Activię naturalną zamiast śmietany).
Sos serowy mieszamy w 125 ml wody w szklance i dolewamy do masy na patelni i wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Można dodać zioła prowansalskie dla wzbogacenia smaku.
Do sosu dodajemy ugotowane brokuły i je rozgniatamy mieszając do zagotowania.
Makaron gotujemy al dente.
Podajemy tak przyrządzony sos z ciepłym makaronem.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak