Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tabbouleh

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z cytryny
pomidory 2 średnie
szczypiorek 2 gałązki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Rozmaryn suszony Prymat 1 szczypta
olej roślinny 3-4 łyzki
kasza 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tabbouleh

Prosta wersja na potrzeby obiadu. Szybko i pysznie, polecam:)

na 2 porcje

Kaszę przygotowałam według instrukcji na opakowaniu czyli zalewamy wrzątkiem do 2cm powierzchni kaszy. Ważne by kasza dobrze napęczniała i nie była zbyt mokra, wodę zawsze można dodać jeśli byłaby za sucha. Pomidory i szczypiorek pokroiłam drobno. Wymieszałam wszystkie składniki i odstawiłam na chwilkę. Podałam do filetów z kurczaka smażonych krótko i bez panierki.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.03.2013 14:55
mmm pyszności serwujesz :)
Pietruszka 12.03.2013 10:01
smacznie wygląda
stokrotka 12.03.2013 09:18
świetna propozycja
anja3107 12.03.2013 09:15
pięknie wygląda
leonowie 12.03.2013 09:15
robiłam taki kiedyś, ale nie wiedziałam , że ma taką fajną nazwę:)
cukiereczek 12.03.2013 09:01
smacznie i zdrowo
Janina 12.03.2013 07:30
Bardzo smaczne
msmors 12.03.2013 07:29
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak