Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa ok 1 kg
pieczarki ok15 szt
marchewka 1-2 szt
ogórki konserwowe 3 szt
cebula 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
olej
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z pieczarkami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce albo drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać, a ogórki drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Przygotowany farsz wyłożyć na plastry mięsa i zwinąć w roladkę.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju i podlać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości często obracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 11.02.2017 09:20
smaczne jedzonko
halina17 08.02.2017 19:09
Dobre danie.
Janina 08.02.2017 16:29
Smaczne jedzonko;))
Agnieszka-87-25 08.02.2017 15:25
mniam apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak