Szynka z pieczarkami

Szynka z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    ok 1 kg
  • pieczarki

    ok15 szt
  • marchewka

    1-2 szt
  • ogórki konserwowe

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól czosnkowa

  • pieprz

  • olej

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem i oprószyć solą czosnkową i pieprzem. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Marchew obrać i zetrzeć na tarce albo drobno pokroić. Cebulę drobno posiekać, a ogórki drobno pokroić albo zetrzeć na tarce. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku.
Przygotowany farsz wyłożyć na plastry mięsa i zwinąć w roladkę.
Obsmażyć na rozgrzanym oleju i podlać wodą. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i dusić do miękkości często obracając.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

11.02.2017 09:20
smaczne jedzonko

halina17

08.02.2017 19:09
Dobre danie.

Janina

08.02.2017 16:29
Smaczne jedzonko;))

Agnieszka-87-25

08.02.2017 15:25
mniam apetyczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat