Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5

Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • pieczarki

    500 g
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula

    2 duże szt.
  • groszek zielony

    kilka łyżek
  • pomidory pelati

    1/2 puszki
  • rosół warzywny

    2 kostki
  • przyprawa do wieprzowiny Prymat

  • koperek suszony

  • olej rzepakowy

  • kluski

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Pieczarki obieramy i kroimy je w półplasterki. Mięso kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne i kroimy ją w paseczki. Cebulę kroimy w półplasterki.
Krok 3 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Mięso oprószamy przyprawą do wieprzowiny i krótko obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Przekładamy do garnka.
Krok 4 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Mięso zalewamy rosołem warzywnym (2 kostki rosołu warzywnego na 4-5 szklanek wody) i gotujemy przez 15 minut.
Krok 5 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Paprykę i cebulę podsmażamy chwilę na oleju i przekładamy do mięsa. Na koniec dodajemy pomidory pelati.
Krok 6 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Pokrojone wcześniej pieczarki obsmażamy na osobne patelni przez ok. 15 minut i dokładamy do mięsa z warzywami. Całość gotujemy ok .45 minut.
Krok 7 - Przepis dnia V: Wiejski kociołek do syta, odc. 5 foto
Pod koniec gotowania dodajemy groszek oraz domowe kluseczki i doprawiamy koperkiem.
Całość można doprawić do smaku solą morska i pieprzem czarnym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat