Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
szynka wieprzowa
1 kilogram -
oliwa
3 łyżki -
ocet winny
3 łyżki -
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
2 łyżeczki -
czosnek
5 ząbków -
musztarda
3 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka
Przepis i sposób przygotowania Szynka z grilla
Mięso dokładnie myjemy, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowane mięso dzielimy na mniejsze kawałki.
Do miski dajemy oliwę i pozostałe składnik, aby przygotować marynatę. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy pokrojone mięso i dajemy na 12 godzin do lodówki.
Grillujemy na rozgrzanym grillu z dwóch stron.
Komentarze (0)