Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z grilla

5.0
(79)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kilogram
oliwa 3 łyżki
ocet winny 3 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
czosnek 5 ząbków
musztarda 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z grilla

Mięso dokładnie myjemy, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowane mięso dzielimy na mniejsze kawałki.

Do miski dajemy oliwę i pozostałe składnik, aby przygotować marynatę. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy pokrojone mięso i dajemy na 12 godzin do lodówki.

Grillujemy na rozgrzanym grillu z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak