Szynka z grilla

Szynka z grilla

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1 kilogram
  • oliwa

    3 łyżki
  • ocet winny

    3 łyżki
  • Sól peklowa drobnoziarnista Prymat

    2 łyżeczki
  • czosnek

    5 ząbków
  • musztarda

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Szynka z grilla

Mięso dokładnie myjemy, następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Przygotowane mięso dzielimy na mniejsze kawałki.

Do miski dajemy oliwę i pozostałe składnik, aby przygotować marynatę. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy pokrojone mięso i dajemy na 12 godzin do lodówki.

Grillujemy na rozgrzanym grillu z dwóch stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat