Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka z bulionetką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
bulionetka 1 szt
mąka 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka z bulionetką

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięsko kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Szynka z bulionetką foto
2
Do garnka wlewamy wodę i dajemy bulionetkę. Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 2 - Szynka z bulionetką foto
3
Przygotowane mięsko rumienimy na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
Krok 3 - Szynka z bulionetką foto
4
Dodajemy pokrojoną cebulkę i rumienimy.
Krok 4 - Szynka z bulionetką foto
5
Przekładamy do garnka z bulionetką.

Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 5 - Szynka z bulionetką foto
6
Mięso wyciągamy
Krok 6 - Szynka z bulionetką foto
7
Sos zagęszczamy zawiesiną przygotowaną z mąki i wody.
Krok 7 - Szynka z bulionetką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.07.2017 10:46
jeszcze nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak