Szynka w winie duszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    60dag
  • wino czerwone

    lampka
  • cebula biała

    2szt
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    3ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka w winie duszona foto
Szynkę kroimy na kotlety (nie za cienkie) nacinamy i wkładamy plasterki czosnku.
Krok 2 - Szynka w winie duszona foto
Mięsko solimy i pieprzymy z obu stron. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Szynka w winie duszona foto
Cebule kroimy w grubsze piórka i podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
Krok 4 - Szynka w winie duszona foto
Mięso i cebule wkładamy do garnka i zalewamy dużym kieliszkiem wina.
Krok 5 - Szynka w winie duszona foto
Dusimy na małym ogniu 1,5h. Po 40 minutach przekręcamy nasze mięsko.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mw926 19.03.2015 21:18
coś dobrego
pajbek 16.03.2015 19:41
Lubię to :-)
justynkag 16.03.2015 19:16
Musi być pyszne
Joannasz3190 16.03.2015 18:51
Prawdziwe pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat