Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w winie duszona

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60dag
wino czerwone lampka
cebula biała 2szt
sól
pieprz
czosnek 3ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w winie duszona

Kroki postępowania

1
Szynkę kroimy na kotlety (nie za cienkie) nacinamy i wkładamy plasterki czosnku.
Krok 1 - Szynka w winie duszona foto
2
Mięsko solimy i pieprzymy z obu stron. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2 - Szynka w winie duszona foto
3
Cebule kroimy w grubsze piórka i podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
Krok 3 - Szynka w winie duszona foto
4
Mięso i cebule wkładamy do garnka i zalewamy dużym kieliszkiem wina.
Krok 4 - Szynka w winie duszona foto
5
Dusimy na małym ogniu 1,5h. Po 40 minutach przekręcamy nasze mięsko.
Krok 5 - Szynka w winie duszona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mw926 19.03.2015 21:18
coś dobrego
pajbek 16.03.2015 19:41
Lubię to :-)
justynkag 16.03.2015 19:16
Musi być pyszne
Joannasz3190 16.03.2015 18:51
Prawdziwe pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak