Szynka w winie duszona

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    60dag
  • wino czerwone

    lampka
  • cebula biała

    2szt
  • sól

  • pieprz

  • czosnek

    3ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka w winie duszona foto
Szynkę kroimy na kotlety (nie za cienkie) nacinamy i wkładamy plasterki czosnku.
Krok 2 - Szynka w winie duszona foto
Mięsko solimy i pieprzymy z obu stron. Podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Szynka w winie duszona foto
Cebule kroimy w grubsze piórka i podsmażamy na tłuszczu pozostałym po smażeniu mięsa.
Krok 4 - Szynka w winie duszona foto
Mięso i cebule wkładamy do garnka i zalewamy dużym kieliszkiem wina.
Krok 5 - Szynka w winie duszona foto
Dusimy na małym ogniu 1,5h. Po 40 minutach przekręcamy nasze mięsko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mw926 19.03.2015 21:18
coś dobrego
pajbek 16.03.2015 19:41
Lubię to :-)
justynkag 16.03.2015 19:16
Musi być pyszne
Joannasz3190 16.03.2015 18:51
Prawdziwe pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat