Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szynka w warzywach

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 1,5 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
papryka czerwona 1 szt
seler 1/4 szt
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
sól
pieprz
Kucharek przyprawa do potraw
Zioła prowansalskie suszone Prymat
śmietana 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: szynka w warzywach

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w plastry, oprószyć przyprawami. Na rozgrzanej patelni obsmażyć plastry mięsa z obu stron i przełożyć do wyższego garnka.
Krok 1 - szynka w warzywach foto
2
Wszystkie warzywa obrać i pokroić w paski.Przesmażyć na pozostałym tłuszczu z opiekania mięsa.Dodać przecier i jeszcze chwilę smażyć.
Krok 2 - szynka w warzywach foto
3
Warzywa przełożyć do mięsa podlać delikatnie wodą i dusić do miękkości.Na koniec całość zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i ewentualnie doprawić do smaku.
Krok 3 - szynka w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 05.03.2014 00:27
wygląda przepysznie
Anna169Hosz 20.02.2014 16:52
Smakowite mięsko!
Krystyna32 20.02.2014 08:40
pyszne jedzonko
gosia56 24.01.2014 09:40
super mięsko
Milka100 24.01.2014 08:58
ciekawy przepis
Aga-25 24.01.2014 08:35
mniam mniam
Agnieszka-87-25 24.01.2014 08:28
pyszna szynka
w mojej kuchni 24.01.2014 08:13
ale smaczny obiad
Jolie 24.01.2014 08:04
mmm, moje smaki :)
Magula 24.01.2014 08:01
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak