Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w sosie własnym z dodatkiem wina

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka 60 dkg
kostka warzywna
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
wino 1 kieliszek
olej
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w sosie własnym z dodatkiem wina

Umyte i osuszone mięso oprószamy przyprawami i delikatnie podsmażamy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Następnie podlewamy wodą dajemy kostkę warzywną, kolendrę, pieprz kolorowy oraz bazylię. Wszystko dusimy pod przykryciem do miękkości na słabym ogniu. W razie potrzeby podlewamy delikatnie wodą. Pod koniec dodajemy kieliszek białego wytrawnego wina.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 12.12.2013 21:08
takie mięsko to przepyszny specjał
Grazyna0211 19.05.2013 16:27
pyszny obiad
Wafelek2601 18.01.2013 09:04
Taki sosik z winem to jest coś.
kala9287 10.01.2013 18:07
ssssuuuuuper
Łukasz15 16.12.2012 12:51
Bardzo dobre mięsko
ben-ka 14.10.2012 09:52
duszone mięsko...zdrowe i smaczzne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak