szynka w sosie śmietanowo lubczykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka surowa

    1/2 kg
  • śmietana

    200 ml
  • lubczyk świeży

    2 łyżki
  • woda

    1 l
  • cebula

    szt
  • olej

  • przyprawy

  • mąka

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szynkę umyć i po porcjować osolić popieprzyć i obsmażyć na złoto. do garnka wlać wodę i rozpuścić kostkę obsmażone mięsko przełożyć do garnka i na wolnym ogniu pod przykryciem gotować ok 1,5 godziny po godzinie gotowania dołożyć cebulkę pokrojoną w pióra na koniec gotowania dodać śmietanę oraz delikatnie zagęścić mąką wrzucić posiekany lubczyk smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 27.08.2012 09:48
mniam taka szyneczka musi być pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat