szynka w sosie śmietanowo lubczykowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka surowa

    1/2 kg
  • śmietana

    200 ml
  • lubczyk świeży

    2 łyżki
  • woda

    1 l
  • cebula

    szt
  • olej

  • przyprawy

  • mąka

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szynkę umyć i po porcjować osolić popieprzyć i obsmażyć na złoto. do garnka wlać wodę i rozpuścić kostkę obsmażone mięsko przełożyć do garnka i na wolnym ogniu pod przykryciem gotować ok 1,5 godziny po godzinie gotowania dołożyć cebulkę pokrojoną w pióra na koniec gotowania dodać śmietanę oraz delikatnie zagęścić mąką wrzucić posiekany lubczyk smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rafał10 27.08.2012 09:48
mniam taka szyneczka musi być pyszna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat