Szynka w panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    50 dkg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • płatki kukurydziane

    5 łyżek
  • majonez

    2 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • mleko

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Szynka w panierce foto
Szynkę zalać wodą, dodać do niej kostkę bulionową, ziele angielskie i liść laurowy, zagotować. Mięso gotować do miękkości. Po czym wyjąć z wywaru i pokroić w plastry.
Krok 2 - Szynka w panierce foto
Płatki rozgnieść, dodać do nich majonez, oliwę, mleko, paprykę i przyprawę do wieprzowiny, wymieszać.
Krok 3 - Szynka w panierce foto
Powstałą masą wysmarować plastry szynki i kłaść je na rozgrzany olej.
Krok 4 - Szynka w panierce foto
Smażyć na dużym ogniu bardzo krótko, na rumiano z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Weronika_eM 29.01.2012 19:59
ciekawy przepis
Gosia40 13.09.2011 14:46
Musi być bardzo smaczna:)
sylwia / sytofala 13.09.2011 12:53
już czuję jej smak i aromat

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat