Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w musztardzie z pietruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
musztarda djon 3 łyżki
majeranek 1 łyżka
oregano 1 łyżka
pietruszka 1 garść
szlotki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w musztardzie z pietruszką

Kroki postępowania

1
1. Szynkę myjemy i osuszamy. Czosnek obieramy i kroimy na kawałki. Nakłuwamy mięso i wciskamy w otwory kawałki czosnku. Mięso z każdej strony solimy i pieprzymy.
Krok 1 - Szynka w musztardzie z pietruszką foto
2
2. Musztardę mieszamy razem z majerankiem, oregano i drobno posiekaną pietruszką.
Krok 2 - Szynka w musztardzie z pietruszką foto
3
3. Pietruszkową marynatą nacieramy mięso i układamy na blasze. Pieczemy godzinę, po czym podlewamy mięso woda i układamy pokrojone w piórka szalotki. Mięso pieczemy około 30 minut.
Krok 3 - Szynka w musztardzie z pietruszką foto
4
4. Upieczoną szyneczkę wyjmujemy na deskę i kroimy w kawałki jeśli chcemy ja zjeść na ciepło na obiad.
Krok 4 - Szynka w musztardzie z pietruszką foto
5
5. Kawałki przekładamy na blachę, w której piekło się mięso i polewamy sosem z cebulkami.
Krok 5 - Szynka w musztardzie z pietruszką foto
6
6. Szynkę można odstawić do ostygnięcia i zajadać na kanapki.
Krok 6 - Szynka w musztardzie z pietruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.03.2014 00:27
1 słowem-rarytas.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak