szynka w musztardzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    1,5 kg
  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • musztarda

    3 łyżki
  • chleb

    2 kromki
  • płatki kukurydziane

    6 łyżek
  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    kilka ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę umyć i włożyć do garnka. Zalać wodą tak, aby była przykryta. Włoszczyznę i przyprawy dodać do szynki i gotować na małym ogniu przez 1,5 h. Ugotowaną szynkę wyjąć z garnka i ostudzić. Posmarować musztardą i posypać rozdrobnionym chlebem i płatkami. Ułożyć na folii aluminiowej, wstawić do piekarnika na ruszt i piec w temp. 225 stopni przez 15 minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania67 12.10.2013 20:05
mmmm- przepis idealny
mirosława4 07.10.2013 15:57
bardzo lubię mięso z dodatkiem musztardy
Dorota59 10.09.2013 09:56
smakowite mięsko
IwonaDD 07.08.2013 09:00
ciekawy przepis
gosia56 06.08.2013 21:10
bardzo ciekawy przepis
adelajda 08.07.2013 14:18
smaczny przepis
Dorota37 18.06.2013 17:27
fajna szyneczka ;-)
irenka 20.05.2013 12:49
smakowita,super
gacopierz23 28.07.2012 17:02
ten sposób z płatkami mnie zaciekawił
Aneta41 07.07.2012 20:37
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat