Szynka w marynacie piwnej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka

    1 kg
  • marynata

  • piwo

    1 szkl
  • miód

    1 łyżka
  • pieprz

    5 ziaren
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cebula

  • olej

    4 łyżki
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki i dajemy do garnka. MARYNATA; Wszystkie składniki marynaty dajemy do miseczki i dokładnie mieszamy, aby miód z piwem dobrze się połączyły. Następnie do przygotowanej marynaty dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę. Pokrojone mięso zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. W tym czasie mięso parę razy obracamy. Po tym czasie mięso podpiekamy na patelni z dwóch stron. Podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 22.01.2014 10:28
wygląda apetycznie
IlonaAlbertos 20.01.2014 20:01
Wygląda wspaniale.
Pani Domu 10.01.2014 12:05
dobre mięsko na dobry obiad
gosia56 27.12.2013 10:04
na pewno pyszne mięsko
Dorota59 20.07.2013 19:04
zapowiada się smakowite mięsko
gosia1988 10.07.2013 07:53
świetny przepis
EmciaPichci 28.06.2013 20:09
musi być smaczne :)
Iwusia 18.05.2013 23:20
zapowiada się bardzo smacznie
pajbek 18.05.2013 18:34
Pysznie się zapowiada :-)
jeta72 27.04.2013 21:25
bardzo smaczna :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat