Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w marynacie miodowej z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 80 dkg
cebula
papryka czerwona 1/2
marynata
miód prawdziwy 5 łyżek
oliwa 5 łyżek
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w marynacie miodowej z papryką

Umyte i osuszone mięso kroimy na mniejsze kawałki i delikatnie rozbijamy. Dajemy do garnka. Marynata; Miód rozpuszczamy, aby był lejący i chłodzimy. Do miseczki wlewamy oliwę, musztardę i rozpuszczony zimny miód. Dokładnie mieszamy. Dodając do smaku sól i pieprz. Przygotowane mięso zalewamy marynatą, dodajemy pokrojoną cebulkę i paprykę. Odstawiamy do lodówki na dwie godziny. Następnie smażymy na rozgrzanej patelni z dwóch stron. Delikatnie podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 13.04.2013 14:37
ciekawy sposób na szynke
Dorota59 30.03.2013 20:23
wyborne mięsko
Anna138 10.02.2013 23:55
super
barbara11561 03.01.2013 16:48
świetna
RenataZ-et 21.11.2012 18:53
pycha :)
mirosława4 27.10.2012 21:46
smakowite danie
emeslive 10.10.2012 20:58
Wygląda bardzo smakowicie!
smakoszek 18.09.2012 18:00
pyszna
Wafelek2601 01.09.2012 09:01
Rewelacyjne mięso

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak