Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w koperkowym sosie

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dag
marchewka 2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
czubryca zielona 1 łyzeczka
olej 2 łyżki
bulion warzywny 3 szklanki
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w koperkowym sosie

Mięso umyć pokroić na grubsze plastry nie rozbijać oprószyć z każdej strony czubrycą zieloną i odstawić w chłodne miejsce na pół godziny.
Na patelni rozgrzać 2 łyzki oleju i na duzym ogniu obsmażyć mięso z każdej strony.

Bulion doprowadzić do wrzenia ,włożyc obsmażone mięso,marchewkę obrać pokroić w krążki,cebulę pokroić w grubszą kostkę dodać do mięsa,dodać pieprz ziarnisty i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut aż będzie miękkie.

Umyty świezy koperek posiekać drobniutko dodać do mięsa .Gdy całosć sie zagotuje zrobić zawiesinę z mąki wody i śmietany ,dodać do smaku sól i wszystko razem jeszcze chwilę pogotować Odstawić .

Podawać gorący jako dodatek do młodych ziemniaków ryżu bądź wszelkiego rodzaju klusków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 28.06.2013 21:23
wyglada pysznie
cukiereczek 28.06.2013 18:49
apetyczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak